Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljublje

Na Udbini odali počast hrvatskim mučenicima i herojima

U Svetištu hrvatskih mučenika na Udbini i ove godine je sredinom prošlog mjeseca svibnja održana središnja komemoracija žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskoga križnog puta. I ove godine je i s razine najvišeg državnog vrha (Hrvatskog sabora i vVade RH) istaknula važnost dostojanstvenog obilježavanja uspomene na žrtve sa ciljem očuvanja i zaštite povijesne istine o toj tragediji hrvatskog naroda. Udbina je lokacija koju tijekom godine obvezno posjećuju predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. I članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška su također bili ondje. U ime spomenute udruge paljenjem lampiona i polaganjem cvijeća odao Zlatko Devedžić sa suprugom Anom.

„I ove godine ondje smo sreli poznanike i prijatelje, domoljube iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva koji također dolaze svake godine. Na fotografiji su s nama i naši prijatelji iz Šibenika, Tribunja, Makarske i Velike Gorice: Ante Petričević, Ivica Stipaničev, Ive Burić, Antonija Rakuljić, Marijan Velović te Vlado Stepanić, a fotografirao je kolega Igor Perko. Dok nas zdravlje bude služilo dolazit ćemo ondje te čuvati spomen na hrvatske mučenike i heroje, te prenositi tu istinu na buduće generacije.“-rekao nam je Zlatko.

UHBDR 121.b.p.NG organizira hodočašće na Jazovku 22. ovog mjeseca, kako bi se i ondje odala počast ubjenim hrvatskim domoljubima. Do sada se prijavilo već 40-tako osoba a organiziran je prijevoz autobusom.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF