Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

7. emisija Vrijednosti Domovinskog rata – gosti Damir Pučak i Arsen Granda

Lijep pozdrav na početku 7. emisije iz serijala Vrijednost Domovinskog rata na Domoljubnom radiju UHBDR121. b.p NG. U današnjoj emisiji donosimo vam snimljenu tonsku reportažu o jednom zanimljivom i lijepom događaju vezanom uz Domovinski rat i naše hrvatske branitelje. Novogradiščani su jučer ugostili branitelje iz Kutine koji su na hodočašću prema Vukovaru, naime  članovi Udruge Kutina-Vukovar i ove godine su krenuli na 6. pješačko hodočašće u Vukovar a u prošli utorak navečer stigli su u Novu Gradišku gdje su dočekani u Domu hrvatskih branitelja. Za njih je upriličena večera a prenoćili su u prostoru Društvenog doma otkud su ujutro krenuli prema Oriovcu. Nekadašnje hrvatske branitelje iz Kutine dočekali su predstavnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Gradski ogranak UHHDR Grada Nove Gradiške na čelu s predsjednikom Arsenom Granda, a bili su tu i predstavnici UHBDR 121. b..p. NG predsjednik Damir Matošević i podpredsjednik Marin Vlaović. Nakon dočeka zajedno su zapaljeni lampioni pored Spomen obilježja poginulim smrtno stradalim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima te pored biste prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana.

Godine 2013. godine započinje prijateljstvo Kutinčana i „Vukovarskih iskrica“, udruge koja brine o djeci s intelektualnim teškoćama i za koju se prikupljaju sredstva kroz humanitarnu akciju. Inicijator prvog hodočašća bio je hrvatski branitelj Vladimir Balgač Alf u čije ime se pješači i ove godine. 204 kilometra od Kutine do Vukovara ove godine prijeći će u 7 dana 9 sudionika hodočašća, među kojima i predsjednik GV Robert Krpes, a sva prikupljena sredstva biti će i ovog puta donirana „Vukovarskim iskricama“.

U današnjoj emisiji čut ćete tonsku reportažu u kojoj su nam sugovornici gospoda Damir Pučak i Arsen Granda.

Ukoliko niste u mogućnosti uživo pratiti ovu emisiju , u bilo koje vrijeme možete ju poslušati ili preuzeti sa ovog LINKA

https://voca.ro/1mJ8JjtfC9r6

Donosim vam u ovoj vijesti i pregled sinoćnih fotografija kao i fotografije –screen shot iz video zapisa kojeg su u spomen Vladimiru Balgaču Alfiju postavili njegovi prijatelji i suborci iz Kutine

„Domoljubni radio” Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade -pukovnije Nova Gradiška uspješno je aplicirao na natječaj Agencije za elektroničke medije RH, pa će kao i prošle godine u svom radijskom programu emitirati 20 radijskih emisija iz tematske cjeline: „Povijesno vjerodostojno vrednovanje Domovinskog rata”. Ciklus emisija nosi naziv „Vrijednosti Domovinskog rata” omogućila je potpora koja je ostvarena zahvaljujući sredstvima Fonda za poticanje pluralizama i raznovrsnosti u elektroničkim medijima. Kako bi emisije bile što više slušane, svaku od njih postavljamo i na linkove za slobodno preuzimanje nakon redovnog emitiranja. Tako se one mogu slušati i preuzimati i izvan termina kada su u redovnom programu. Planirano je emitiranje emisija je inače jednom tjedno i to četvrtkom od 13 sati u programu „Domoljubnog radija”.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF