Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

8. emisija iz ciklusa „Vrijednosti Domovinskog rata“ – gošća Marija Vidaković Španović

Poštovani čitatelji slušatelji programskih sadržaja web portala i internetskog radija „“Domoljubni radio“ UHBDR121.b.p. NG u današnjoj emisiji poslušajte naš intervju s gospođom Marijom Vidaković Španović Novogradiščankom koja je cijelo vrijeme Domoviskog rata provela radeći za Hrvatsku vojsku u logističkim postrojbama u gradu Novoj Gradiški. Vodila je poslove brige oko svakodnevne prehrane stotina pa i tisuća osoba. Taj posao je od prvog do zadnjeg dana (prije umirovljenj) radila odgovorno i marljivo. Hrvatska vojska se gospođi Mariji odužila dodjelom važnih vojnih odličja kao što su: Spomenica Domovinskog rata, Medalja BLJESAK, Medalja OLUJA, a tu su i još neka posebna priznanja iz državnog vrha ali i gardijiskih brigada, te Grada Nova Gradiška.

Gospođa Marija nas je ugostila u svome domu na Slači te nam ispričala svoju životnu priču, od rođenja u Nijemcima do dolaska u Novu Gradišku te vremena u ratnom razdoblju. Njen život nije bio lak i bilo je tu i tragedija ali i radosti. Kroz razgovor spominjemo brojne povijesne činjenice, ali i ljude i događaje, pa smo uvjereni kako će vam biti vrlo zanimljivo poslušati emisiju. Ovu 8. radijsku emisiju možete u bilo koje vrijeme preuzeti ili poslušati na slijedećem LINKU

https://voca.ro/1owB91fRKAPy

„Domoljubni radio” Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade -pukovnije Nova Gradiška uspješno je aplicirao na natječaj Agencije za elektroničke medije RH, pa će kao i prošle godine u svom radijskom programu emitirati 20 radijskih emisija iz tematske cjeline: „Povijesno vjerodostojno vrednovanje Domovinskog rata”. Ciklus emisija nosi naziv „Vrijednosti Domovinskog rata” omogućila je potpora koja je ostvarena zahvaljujući sredstvima Fonda za poticanje pluralizama i raznovrsnosti u elektroničkim medijima. Kako bi emisije bile što više slušane, svaku od njih postavljamo i na linkove za slobodno preuzimanje nakon redovnog emitiranja. Tako se one mogu slušati i preuzimati i izvan termina kada su u redovnom programu. Planirano je emitiranje emisija je inače jednom tjedno i to četvrtkom od 13 sati u programu „Domoljubnog radija”.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF