Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Dva važna javna poziva iz Ministarstva hrvatskih branitelja

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja u 2023. godini, koji će biti otvoren u razdoblju od 3. svibnja do 1. lipnja 2023. godine.

Ciljnu skupinu Programa čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Za potporu mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i druge pravne osobe u stopostotnom privatnom vlasništvu s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih, čije je sjedište na području Republike Hrvatske, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2022. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja), te podnositelji koji su koristili Mjeru potpore pojedinačnim poslovnim projektima, Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti ili Mjeru potpore za novo zapošljavanje za zapošljavanje ukupno tri osobe iz ciljne skupine iz prethodno provođenih programa Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjenih zapošljavanju hrvatskih branitelja provođenih u razdoblju od 2004. do 2021. godine ukoliko su opravdali namjenski utrošak.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrazac zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja (branitelji.gov.hr), te u Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Slavonskom Brodu, na adresi Stjepana Marjanovića 2 ( kontakt telefon 035/447 363).

Zahtjevi se podnose na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje zapošljavanja“.

—————————————————————————————————————————–

U  cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2023. godini, koji će biti otvoren u razdoblju od 3. svibnja do 1. lipnja 2023. godine.

Za potporu po ovom pozivu može se kandidirati braniteljska zadruga koja je bila korisnica mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu zadruga te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i braniteljska zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2022. godine.

Za potporu po ovom pozivu mogu kandidirati mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa Ministarstva hrvatskih branitelja namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u razdoblju od 2018. do 2022. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrazac zahtjeva, dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja (branitelji.gov.hr), te u Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Slavonskom Brodu, na adresi Stjepana Marjanovića 2 ( kontakt telefon 035/447 363).

Izvor informacija: Područni odjel Ministarstva hrvatskih branitelja Slavonski Brod

Preuzmi PDF