Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

POTPISANI UGOVORI ZA FINANCIRANJE PROGRAMA I PROJEKTA UDRUGA ČIJE JE DJELOVANJE IZ PODRUČJA ZDRAVSTVA, SOCIJALNE SKRBI I BRIGE ZA UMIROVLJENIKE

U Velikoj vijećnici županijske uprave, danas su, nakon svečnosti potpisivanja ugovora  za  financiranje programa i projekta udruga čije je djelovanje iz područja skrbi za hrvatske branitelja, u nazočnosti župana dr.sc Danijela Marušića, potpisani i ugovori za financiranje programa i projekta udruga čije je djelovanje iz područja zdravstva, socijalne skrbi i brige za umirovljenike na području Brodsko-posavske županije za 2023. godinu.

Za 26 udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi te podršku u području zaštite od nasilja u obitelji, za 27 programa u Proračunu Brodsko-posavske županije osigurano je 76.000 eura dok je za 9 umirovljeničkih udruga za 10 programa osigurano 10.650 eura. Udruge su pravo na ova sredstva ostvarila  na temelju članka 30,32. i 33. Zakona o udrugama, članka 20. Odluke o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2023, članka 29 Pravilnika o financiranju programa i projekata udruga koji su od interesa za Brodsko-posavsku županiju te članka 56. Statuta Brodsko-posavske županije, a na prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa i projekata pristiglih na Javni natječaj.

U uvodnom dijelu župan Marušić istaknuo je kako su aktivnosti ovih udruga od iznimnog značaja za cijelokupno društvo, a njihovi su programi i projekti doprinose ukupnoj kvaliteti života u Brodsko-posavskoj županiji. 

Izvor vijesti: službeni web portal Brodsko-posavske županije

Preuzmi PDF