Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljubljeNekategorizirano

7. emisija iz serijala Povijesne vrijednosti Domovinskog rata – Memorijal u Dragovcima

Dana 2. srpnja 2023, godine u Dragovcima, selu novokapelačke općine u Brodsko-posavskoj županiji, upriličen je 17. tradicionalni memorijalni malonogometni turnir u spomen na dvojicu hrvatskih branitelja Petra Crnkovića i Dragu Varoščića, koji su poginuli u Domovinskom ratu a bili su mještani toga sela i nogometaši.  Na taj način već dugi niz godina, uvijek početkom srpnja, upriliče se prigodni sportski i komemorativni sadržaji, pa je tako bilo i ove godine. Mi se ovom prigodom u ovoj emisiji posebno osvrćemo na komemoraciju, pa imate prigodu čuti što su rekli: nekadašnji ratni zapovjednik 121. brigade HV brigadir Željko Žgela koji je baš rodom iz Dragovaca a i danas tu živi svoje umirovljeničke dane. Drugi je načelnik općine Nova Kapela Ivan Šmit, zatim u ime ranitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Nove Kapele skup je pozdravio i nekadašnji pripadnik 3. gardijske brigade Dražen Pišonić, ta za kraj ćete čuti i župana BPŽ Danijela Marušića koji je kao i prethodnih godina, došao osobno odati počast na ovom sjećanju na poginule branitelje iz Dragovaca.

Komemoracija je započela svetom misom zadušnicom na mjesnom groblju koju je predvodio dekan i novokapelački župnik vlč. Goran Mitrović. Nadahnuta propovijed podsjetila je na vrijeme Domovinskog rata i žrtve koje je naš hrvatski narod podnio u borbi za slobodnu, neovisnu i međunarodno priznatu Republiku Hrvatsku. Nakon svete mise položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće na vječnim počivalištima Petra Crnkovića i Drage Varoščića, na groblju u Dragovcima, te kod spomen ploče na objektu stadiona NK „Orljava“.

Ukoliko niste u mogućnosti emisiju poslušati uživo u programu „Domoljubnog radija“ to možete učiniti klikom na LINK pa emisiju možete poslušati ili preuzeti i naknadno.

https://voca.ro/1i1dlOUM95z8

Antun Brađašević

Preuzmi PDF