Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

10. emisija iz serijala o Povijesnim vrijednostima Domovinskog rata – o obilježavanju 32. obljetnice osnutka 1. Dragovoljačke bojne

Pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije i Ministarstva hrvatskih branitelja RH, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, 28.lipnja vrlo svečano i dostojanstveno boilježena je 32. obljetnica osnutka 1. Dragovoljačke bojne Nova Gradiška koja je bila tada 3. bojna 108. brigade i ujedno temelj buduće 121. brigade HV. Prema protokolu, nakon okupljanja u Domu hrvatskih branitelja, uslijedio je svečani mimohod sudionika svečanosti do Spomen obilježja poginulim, nestalim, smrtno stradalim i preminulim hrvatskim braniteljima i do spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Ondje su položeni vijenci i zapaljeni lampioni te održana minuta šutnje i molitva. Nakon toga uslijedio je povratak u dvorište Doma hrvatskih branitelja gdje je održana prigodna svečanost uz kraće govore u kojima je bilo riječi o važnosti događaja koji se zbio točno prije 32 godine. Skupu su se obratili; u ime domaćina Damir Matošević predsjednik UHBDR121b.p.NG, gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik Vinko Grgić, te ratni zapovjednici brigadir Željko Žgela i brigadni general Ivan Obrovac koji je ujedno bio i izaslanik ministra hrvatskih branitelja generala Tome Medveda.

O ovom značajnom događaju u programu „Domoljubnog radija“ UHBDR121.b.p.NG poslušajte sada i posebnu emisiju iz serijala „Povijesne vrijednosti Domovinskog rata“.

Ukoliko niste u mogućnosti emisiju čuti uživo u programu Domoljubnog radija, to možete učiniti klikom na LINK

https://voca.ro/1n8XYiOwwzdI

Antun Brađašević

Preuzmi PDF