Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Domoljublje

Branitelji općine Rešetari posjetili Vukovar

Članovi Udruge hrvatskih branitelja općine Rešetari “Domovini vjerni” posjetili su u subotu 21. listopada 2023. godine grad heroj Vukovar.

Vođa puta bio je dopredsjednik Udruge Dražen Rossi, dok je za moderatora posjeta pozvan Marko Derežanin, koji je znalački upoznavao nazočne o mjestima, građevinama i znamenitostima kraj kojih su prolazili, kao i onih koje su posjetili. A posjetili su: Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, grobna mjesta Blage Zadre (general-bojnika, junaka i jednog od zapovjednika obrane grada Vukovara) i Alfreda Hilla (prvog zapovjednika vojne policije u Vukovaru, a čije ime danas nosi Središte Vojne policije za obuku), Spomen dom Ovčara, Masovnu grobnicu Ovčara, Vukovarski vodotoranj, gradski korzo, Most „Jean Michel Nicolier“, Spomen-križ palima za Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav te Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti ispred kojeg je tenk bivše JNA i bista Blage Zadre.

O događajima koji su se događali u vrijeme napada na Vukovar, o opsadi i padu Vukovara, kao i o strašnim danima nakon pada grada, o svome zarobljavanju i boravku u hangaru na Ovčari te boravku u srpskim logorima u Sremskoj Mitrovici i Beogradu, govorio je nadasve dojmljivo Vukovarac, hrvatski branitelj, dragovoljca i ratni vojni invalid Domovinskog rata, predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ ogranak Vukovar, natporučnik u miru Zvonko Rajić.

Ovom posjetu Vukovaru pridružio se hrvatskim braniteljima općine Rešetari i predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ Osijek, satnik u miru Tihomir Kmet.

Sjetimo se u danima pijeteta koji su pred nama svih žrtava Domovinskog rata, a posebno hrabrih hrvatskih branitelja koji su svoj život položili na oltar naše domovine Hrvatske. Stoga, ako nismo u mogućnosti sudjelovati u koloni sjećanja u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, zapalimo lampion i pomolimo se u te dane tuge, ali i ponosa i zahvalnosti te budimo i nadalje Domovini vjerni, kao što su to nedavno u gradu heroju Vukovaru učinili hrvatski branitelji općine Rešetari.

Tekst i foto: Marko Derežanin

Preuzmi PDF