Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoDomoljublje

Paul Nicolier jučer boravio u Novoj Gradiški i obišao Spomen sobu 121. brigade HV

Paul Nicolier, brat Jean-Michela Nicoliera, francuskoga dragovoljca ubijenog na Ovčari, tijekom jučerašnjeg dana, uoči svog odlaska u Vukovar, posjetio je Novu Gradišku i srdačno je dočekan u Domu hrvatskih branitelja gdje je obišao Spomen sobu 121. brigade i pozdravljen je od Arsena Grande predsjednika Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Nove Gradiške i Antuna Tonija Brađaševića novinara i urednika Domoljubnog radija UHDR121.b.p.NG. 

Paul je oduševljen time što je vidio u novogradiškom Domu hrvatskih branitelja i time kako se poštuju vrijednosti Domovinskog rata te zahvalio svima koji se sjećaju njegovog brata koji je život dao za Hrvatsku. U Pulovoj pratnji bili su Matheo Nicolier te Novogradiščanin Ivo Petranović koji dugi niz godina boravi u SAD-u.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 32. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu ove se godine obilježavaju pod geslom “Vukovar, moj izbor i u dobru i u zlu”, uzetim iz riječi vukovarskog dragovoljca i pripadnika HOS-a Jean-Michela Nicoliera, ubijenog na Ovčari 20. studenoga 1991. godine.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF