Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

Nekategorizirano

Gradonačelnik Splita objavio da je trostruki ubojica uhićen; Potvrđeni identiteti trojice ubijenih, evo tko su

U središtu Splita došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene dvije osobe, a jedna je ranjena.

Kako piše Dalmatinski portal, preminuo je i treći muškarac koji je ranjen u napadu.

Ubojica je pobjegao prema Marjanu, ali je ipak oko 17 sati, po lokalnim medijima, uhićen, što policija nije potvrdila.

N1 javlja da je ubojica tek u 18:27 uhićen, ili se radi o dvije osumnjičene osobe.

Reporter N1 je opisao kako je dramatično uhićenje sam vidio, specijalci naoružani dugim oružjem uhitili su jednog mladića.

Marko Serdarević iz PU splitsko-dalmatinske nije mogao potvrditi jesu li uhitili ubojicu, ali je potvrdio da su uhićene dvije osobe.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara objavio je oko 19 sati da je ubojica uhićen.

Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj, napisao je Opara.

Pucnjava se dogodila u blizini crkve svetog Frane oko 15 sati.

Splitska policija potvrdila je Radio Dalmaciji da je na Šperunu ubijena jedna osoba, a da je jedna osoba teško ozlijeđena.

Nekoliko minuta nakon toga u neposrednoj blizini smrtno je stradala još jedna osoba.

U samom starom centru Splita u subotu poslijepodne među stanarima je panika. Prve informacije su kako su dvije osobe ubijene iz vatrenog oružja te da jedan leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na samom Šperunu, piše Slobodna Dalmacija.

– Ja sam mislila da je pao s motora, ali rekla mi je susida da se čuo rafal prije nego li je pao na tlo. Drugi leži tamo u uličici. Kažu da je jedan upravo izašao iz zatvora gdje je bio zbog droge – uznemireno kaže stanarka.

Ubojica je navodno pobjegao u jednu od ulica trčeći, ali za sada nije poznato je li u međuvremenu uzeo kakvo prijevozno sredstvo. Govori se i kako nije korišten pištolj već automatska puška.

– Tip koji je pucao bio je na motoru i pobiga je put Varoša, čula su se dva rafala, 60-ak metaka – kazao nam je jedan od očevidaca ubojstva.

Muškarac se kretao put Marjana, a policija je molila građane da ne izlaze na ulice, piše Slobodna.

Lokalni splitski mediji iza 17 sati pak prenose da osumnjičenika upravo vode u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Kako Slobodna doznaje iz dobro obaviještenih izvora, u današnjem napadu u centru Splita ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak.

Paić i Boban usmrćeni su na licu mjesta oko 15:30, dok je Torlak preminuo predvečer u KBC Split od posljedica ranjavanja automatskim oružjem.

Torlak i Paić dobro su poznati policiji kao pripadnici splitske krim scene.

M.S.

Preuzmi PDF