Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Najava: Svečana prisega 27. naraštaja ročnika u Požegi

Svečana prisega 27. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Središtu za temeljnu obuku u Požegi, održat će se na Trgu Svetog Trojstva i to prvi puta nakon 28 godina. Svečanost će se održati u subotu 7. ožujka s početkom u 10 sati, a o pojedinostima događaja govorili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Darko Puljašić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Siniša Jurković, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i voditeljica Službe policije Ivana Radić.

– Drago mi je što su predstavnici Hrvatske vojske iskazali želju da se svečana prisega održi na našem središnjem trgu, a u cilju promocije požeške vojarne s kojom Grad Požega ima tradicionalno izvrsnu suradnju. Hrvatska vojska dio je tkiva hrvatskih građana, dio našeg grada. Tog dana bit će veliko postrojavanje i pozivam sve naše sugrađane, svih uzrasta da dođu i vide snagu naše vojske jer imat ćemo prigodu vidjeti na trgu i dio tehnike kojom naša vojska raspolaže. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, dok je o važnosti suradnje s lokalnom samoupravom, kao i o detaljima događaja govorio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Siniša Jurković.

– Prisega je poseban dan za vojnike, za njihove obitelji, Hrvatsku vojsku, ali i za grad Požegu te Požeško-slavonsku županiju. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji 7. ožujka provest ćemo svečanu prisegu pred širom javnosti jer želimo tako i promovirati poziv vojnika. To nam je vrlo bitno, a u suradnji s lokalnom samoupravom ovdje ćemo to i ostvariti, a na određeni način promoviramo upravo i tu suradnju. – poručio je general bojnik Jurković.

U Požegi će 7. ožujka prisegnuti ukupno 331 ročnica i ročnik, a očekuje se preko 1500 članova obitelji i prijatelja koji će prisustvovati svečanosti.

– Pripreme su u tijeku, a Požežanke i Požežane molim tih nekoliko dana, od 5 do 7. ožujka, za strpljenje jer imat ćemo i dopremu tehnike, generalnu probu 6. ožujka te druge aktivnosti. Sama prisega sastoji se od nekoliko važni protokolarnih događanja – to je doček najvišeg gosta i prijavak njemu u čast, nakon toga se provodi svečana prisega s postrojavanjem ročnika na samom trgu, a u sklopu protokola bit će i obraćanja najviših uzvanika te obilazak TT Zbora. – dodao je Jurković.

Svečana prisega kompleksan je događaj koji će zbog svoje prirode zahtijevati i posebnu regulaciju prometa o čemu je izvijestila voditeljica Službe policije Ivana Radić.

– Od četvrtka, 5. ožujka, od 6,00 sati pa do završetka svečanosti u subotu 7. ožujka u 15,00 sati neće biti dozvoljeno parkiranje na središnjem parkiralištu na Trgu Sv. Trojstva. U petak, 6. ožujka, od 7,00 do 13,00 sati planiran je dovoz vojne opreme koja će biti prikazana te generalna proba. Stoga će uz parkiralište na trgu biti zatvoren i parkiralište od Gradskog muzeja do Gradske tržnice te promet u mirovanju i kretanju oko trga. Poslije 13,00 sati promet oko središnjeg dijela na trgu bit će ponovo pušten. U subotu, 7. ožujka, od 6,00 do 15,00 sati potpuno će biti zatvoren promet na Trgu Sv. Trojstva. – informirala je voditeljica Radić, uz zamolbu građanima da tih dana postupaju prema preporukama policijskih službenika te redara Hrvatske vojske koji će biti uključeni u dio prometne signalizacije. Piše pozega.hr

ms

Preuzmi PDF