Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGospodarstvo

Premijer Plenković: Od ponedjeljka se obustavlja nastava u školama i na fakultetima

Od ponedjeljka zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna, objavio je u petak predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Od ponedjeljka nema nastave na razdoblje od dva tjedna i u osnovnim i srednjim školama te fakultetima”, kazao je premijer Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom. Više pročitajte na n1

“Odgovornost svakog građanina je također bitan element koji će utjecati na brzinu širenja epidemije. S te strane pozivam sve na odgovonorst i na pažljvo slušanje uputa naših zdravstvenih djelatnika, epidemiologa… Stožer će nastaviti sa svim svojim aktivnostima kao i dosad, s dva puta dnevno brifinzima za javnost, a mi ćemo se na političkoj razini sastajati jednom dnevno kako bismo poduzeli sve mjere”, rekao je Plenković.

Istaknuo je da je dinamika širenja virusa u Hrvatskoj bitno sporija nego drugdje, jer su se mjere počele poduzimati prije skoro dva mjeseca. “Nakon razvoja situacije u Kini odmah smo shvatili da će ovo biti i hrvatski problem”, rekao je Plenković.

Foto:screenshot/n1

ms

Preuzmi PDF