Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

Aktualno o koronavirusu -SCZ RH, SCZ BPŽ i pregled aktualnih preporuka

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite RH koja je upravo u tijeku, rečeno je kako je na državnoj razini u proteklih 24 sata (do 14 sati 26.travnja) zabilježeno 14 novooboljelih, a evo pregleda informacija SCZ BPŽ, najprije jučerašnja odluka iz Slavonskog Broda:

Priopćenje Stožera CZ BPŽ 25. travnja 2020. – deveti i uzastopni dan BEZ NOVOOBOLJELIH

Slavonski Brod 25. travnja 2020. Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba na  koronavirus (COVID-19.) Svi do sda pristigli nalazi testiranja su NEGATIVNI. Tako je današnji dan ujedno i 9 uzastopni dan bez novih slučaja oboljenja od COVID-19. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba. Sve aktivnosti Županijskog stožera kao i drugih dionika u sustavu civilne zaštite odvijaju se u skladu s trenutnim stanjem i potrebama. Također, Županijski stožer CZ obavještava javnost o novim Odlukama Stožera CZ Republike Hrvatske koje su donešene 24. travnja 2020. a počinju se primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja 2020.:

  1. Odluku o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  2. Odluku o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  3. Odluku o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
  4. Odluku o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Isto tako Hrvatski zavod za javno zdravstvo 24. travnja 2020.godine izdao je nove preporuke koje stupaju na snagu 27. travnja 2020.

Dok se navedne Odluke Nacionalnog stožera kao i preporuke HZJZ ne počnu primjenjivati Županijski Stožer poziva sve građane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera koje su na snazi.

VAŽNO! Odluke Stožera CZ RH o radnom vremenu, društvenim okupljanjima, javnom prometu i radu tržnica

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 24. travnja  četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje će se primjenjivati od 27. travnja:2020. godine

Uz odluke Stožera CZ RH na snazi će, od 27. travnja biti na snazi i slijedeće PREPORUKE Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

VAŽNO! Preporuke HZJZ koje se počinju primjenjivati od 27. travnja 2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke koje će se s ciljem popuštanja mjera svakornevnog poslovanja i društvene interakcije početi primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja 2020. Preporuke se mogu pročitati na priloženim poveznicama:

Preuzmi PDF