Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

54 novooboljele osobe u BPŽ

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 54 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te 2 slučaja zaraze osoba s prebivalištem u drugoj županiji, a koje su testirane u Slavonskom Brodu.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (9), općina Sibinj (3), općina Bukovlje (3), općina Gornja Vrba (3), grad Nova Gradiška (2), općina Nova Kapela (2), općina Cernik (2), općina Podcrkavlje (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Stara Gradiška, Davor i Bebrina. Za preostalih 25 osoba u tijeku je epidemiološka obrada.

Hospitalizirano je ukupno 27 osoba od čega 18 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 9 osoba u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru. Zbog skraćenja vremena samoizolacije kontakata pozitivnih osoba sa 14 na 10 dana koje je na snazi od jučer, značajno je smanjen broj osoba koje su trenutno pod mjerom samoizolacije te se u samoizolaciji na području Brodsko-posavske županije trenutno nalazi 455 osoba (419 osoba manje nego prethodni dan). Zbog dvojice učenika pozitivnih na koronavirus u jednoj srednjoj školi na području Brodsko-posavske županije, u samoizolaciju su stavljena 2 razredna odjela škole kao i 15 nastavnika te će za jednu smjenu u toj školi nastava biti organizirana online. Također, zbog jednog pozitivnog učenika u jednoj osnovnoj školi na području Brodsko-posavske županije, samoizolacija je određena za cijeli razredni odjel (21 učenik) te će se i za njih od danas organizirati online nastava.

Preuzmi PDF