Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

Ministar Medved odao počast Gordanu Ledereru

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio je 4. svibnja 2021. brdo Čukur iznad Hrvatske Kostajnice i kod spomen-obilježja Slomljeni pejzaž odao počast Gordanu Ledereru, snimatelju Hrvatske radiotelevizije koji je 1991. godine poginuo na tom mjestu.  vijest je objavljena na službenim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

S ministrom Medvedom bio je i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan te članovi Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije koji su danas imali sjednicu u Hrvatskoj Kostajnici.

„S Gordanom sam ovdje bio te ratne 1991. godine, kada smo nažalost izgubili vrsnog snimatelja i hrabrog čovjeka koji je zajedno s nama dragovoljcima bio na prvoj crti. Gordan je jedna od brojnih civilnih žrtava Domovinskog rata, a mi smo u procesu donošenja Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. To je dug države prema nevinim žrtvama, odgovor na potrebu i obvezu rješavanja još uvijek neriješenih pitanja iz Domovinskog rata, kao i zadovoljavanja pravde prema svima čiji su životi ugrađeni u temelje suverene i neovisne Hrvatske,“ istaknuo je ministar Medved, poručivši kako ova Vlada čini iznimne napore u pogledu očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rada, odajući priznanje i poštovanje svim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama.

Preuzmi PDF