Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBraniteljiDomoljublje

Obilježava se Dan državnosti: Neka prvi Rafale nosi ime po Jean Michel Nicolieru….

Pripadnici legendarne 121. brigade Hrvatske vojske Nova Gradiška, a danas članovi istoimene udruge, obilježavaju svečano Dan državnosti i Dan Hrvatske vojske. Kod Spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, kao i kod Spomen biste prvog hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U svom pozdravnom govoru, predsjednik udruga 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, satnik u miru Damir Matošević rekao je ;

-U prigodi obilježavanja najvažnijeg Dana za Republiku Hrvatsku prisjetimo se temeljnih vrijednosti na kojima počiva Republika Hrvatska. Prvi temelj je mudrost i odlučnost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Druga vrijednost, jedinstvo hrvatskog naroda i treća odlučnost, hrabrost i žrtva hrvatskih branitelja. Ovu prigodu koristimo i da se zahvalimo hrvatskoj Vladi na odluci o nabavi višenamjenskog borbenog zrakoplova Rafale, jednog od najmodernijih i najmoćnijih zrakoplova u svijetu. Koristimo priliku da predlažemo Vladi Republike Hrvatske da prvi zrakoplov koji sleti u Republiku Hrvatsku nosi ime po heroju Domovinskog rata i nestalom vukovarskom branitelju Jean Michel Nicolieru – rekao je Matošević.

Preuzmi PDF