Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

16. emisija – Vrijednosti Domovinskog rata- uz Dan hrvatskih branitelja BPŽ

Današnju 16. emisiju iz ovog serijala posvetili smo svečanosti koja je održana 16. rujna ove godine u Slavonskom Brodu i Novom Varošu a bila je povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja BPŽ. Čut ćete što su tom prigodom rekli uglednici te ćemo vas informirati o nekim važnim događajima vezanim uz Domovinski rat. Za uvod prije prvog tonskog zapisa samo ukratko slijedeće:

Svetom misom zadušnicom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u kapeli Svete Ane, a potom i polaganjem vijenaca kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu, te svečanom akademijom u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, obilježen je ovogodišnji Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije.

Podsjetimo kako Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije obilježavamo 16. rujna prisjećajući se tog datuma iz 1991. godine kada je oslobođena brodska vojarna.

Branitelji s područja Brodsko-posavske županije za vrijeme Domovinskog rata sudjelovali su u vojnim operacijama na ratištima diljem Republike Hrvatske pri čemu je svoje živote izgubilo čak 768 branitelja.

Vijence su položili roditelji i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić u pratnji državne tajnice u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunje Magaš, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved, predstavnici PU Brodsko-posavske, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem i njegovim zamjenikom Markom Šimićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te političkih stranaka.

Ovu 16. emisiju iz serijala „Vrijednosti Domovinskog rata” u programu „Domoljubnog radija” UGBDR121. b.p.NG možete u bilo kojem trenutku preuzeti ili poslušati na slijedećem linku:

https://voca.ro/1bu1BbiLy84h

„Domoljubni radio” Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade -pukovnije Nova Gradiška uspješno je aplicirao na natječaj Agencije za elektroničke medije RH, pa će kao i prošle godine u svom radijskom programu emitirati 20 radijskih emisija iz tematske cjeline: „Povijesno vjerodostojno vrednovanje Domovinskog rata”. Ciklus emisija nosi naziv „Vrijednosti Domovinskog rata” omogućila je potpora koja je ostvarena zahvaljujući sredstvima Fonda za poticanje pluralizama i raznovrsnosti u elektroničkim medijima. Kako bi emisije bile što više slušane, svaku od njih postavljamo i na linkove za slobodno preuzimanje nakon redovnog emitiranja. Tako se one mogu slušati i preuzimati i izvan termina kada su u redovnom programu. Planirano je emitiranje emisija je inače jednom tjedno i to četvrtkom od 13 sati u programu „Domoljubnog radija”.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF