Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

17. emisija Povijesno vjerodostojno vrednovanje Domovinskog rata – Hrvatski branitelji na obljetnici u Zrinu

Osamdeseta obljetnica stradanja Zrinjana, odnosno genocida na Hrvatima u Zrinu,  tradicionalno je obilježena u Zrinu u nedjelju 10. rujna. Program obilježavanja započeo je mimohodom od spomen-križa podno Starog grada Zrina do spomen-crkve Našašća sv. Križa te polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona kod Križa  nedaleko crkve koje su organizirali predstavnici braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske predvođeni Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Zagreba i UHBDR121.b..p.NG. Misno slavlje u 11 sati predvodio je apostolski nuncij u RH Giorgio Lingua u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem i krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, biskupskim vikarom i ravnateljem Zaklade za Zrin Markom Cvitkušićem, ravnateljem Hrvatskog Caritasa fra Tomislavom Glavnikom, domaćim župnikom Darijom Stankovićem i više svećenika.

I ove godine jedan od suorganizatora ovog događaja je i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška pa su predstavnici ove udruge bili u Zrinu gdje su sudjelovati u prigodnom programu. U Zrinu se okupio veliki broj uglednika iz političkog života RH, nekolicina bivših generala HV, članova Hrvatskog generalskog zbora, bili su tu predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske, a vi ćete u današnjoj emisiji moći čuti tonsku reportažu koju smo ondje snimili. Naši gosti biti će general u mirovini Josip Lucić nekadašnji načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH tijekom Domovinskog rata koji se okupljenom mnoštvu obratio prigodnim govorom. Naš drugi sugovornik bio je Ivica Matošević u ime organizatora događaja, Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grad Zagreba.

Ukoliko niste bili u mogućnosti poslušati ovu emisiju u redovnom terminu emitiranja na „Domoljubnom radiju“ UHBDR121,b,p,NG to možete učiniti klikom na LINK u nastavku ovog teksta.

https://voca.ro/142ae3d50blQ

Antun Brađašević

Preuzmi PDF