Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBranitelji

HVIDR-a BPŽ i srebro na 27. SŠNIDOR-u

Dvadeset i sedmo Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata održalo se od 13. do 15. listopada, prvi put na jednom od jadranskih otoka – u Malom Lošinju. Više od tisuću sudionika, razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, Grada Zagreba, kao i HVIDRA HVO-a Herceg Bosne, natjecalo  se u devet sportskih disciplina – boćanju, visećoj kuglani, elektronskom pikadu, kuglanju, stolnom tenisu, streljaštvu, ribolovu, šahu i u utrci u invalidskim kolicima.

Osnovna svrha organiziranja ovog tradicionalnog programa je psihološko i socijalno osnaživanje, te podizanje kvalitete življenja hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, briga o promicanju njihovih sportskih i rekreativnih aktivnosti, radi unapređenja opće zdravstvene sposobnosti HRVI-a, kao i provođenja psihičke i zdravstvene rehabilitacije u cilju lakšeg uključivanja u društveni život nakon stradavanja u Domovinskom ratu. Sportska natjecanja održavaju se već gotovo tridesetak godina. Prošle godine Virovitica je drugi put bila domaćin SŠNIDOR-a, a do sada su sportska natjecanja invalida Domovinskog rata održana još u Makarskoj, Vukovaru, Mostaru, Kninu, Osijeku, Varaždinu, Šibeniku, Puli, Splitu, Zadru, Poreču i Zagrebu.

Pobjednički naslov su obranili višestruki prvaci – ekipa HVIDRA-e Grada Zagreba sa 164 boda , dok  je srebro osvojila ekipa Brodsko-posavske županije sa 156 bodova , 3. mjesto Virovitičko-podravska županija 149 bodova. – I za ovogodišnji SŠNIDOR dobro smo se pripremili. Tako su održana brojna natjecanja, između ostaloga i ona izlučna, pa su najspremniji naši članovi i ove godine postigli na sportskim borilištima dobre rezultate i osvojili srebro. HVIDR-a  Nova Gradiška je sa svojim članova osvojila jako puno bodova , a najbolji su bili Kuglanje (Tomašić, Zboril, Poljak i Filipović) ekipno osvojili 1. Mjesto u kuglanju  od 22 ekipe . U pojedinačnom Filipović 2. Mjesto od ukupno 88 natjecatelja.  Boćanje 13. Mjesto, pikado 2. Mjesto, kuglanje 1. Mjesto, Solni tenis -6. Mjesto. Streljaštvo -11. Šah -8. Ribolov-4.  Utrka u inv. kol.  -4. mjesto.

Izvor informacija: HVIDR-a Nova Gradiška

Preuzmi PDF