Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoBraniteljiDomoljublje

Članovi UHBDR 121.b.p.NG odali poštovanje poginulim braniteljima

I ove godine su članovi Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade -pukovnije Nova Gradiška obišli brojna vječna počivališta naših poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, kao i brojna spomen obilježja koja su podignuta ili na mjestima njihovog stradavanja  ili po pojedinim naseljima općina sa šireg novogradiškog područja.

Kako nam je potvrdio predsjednik naše Udruge Damir Matošević, samo u općini Cernik puno je takvih lokacija, no nekolicina članova Udruge i on osobno, obišli su spomenuta mjesta i zapalili po jedan lampion Udruge i pomolili se za bivše suborce. To se učinilo ne samo na cerničkom nego i na drugim područjima, od Nove Kapele do Okučana.

Dok postoji UHBDR 121.b.p.NG neće se dozvoliti da imena najhrabrijih hrvatskih branitelja budu zaboravljena niti da im se oda počast u dane Svih svetih i Dušnoga dana. Zahvala svim članovima Udruge što su i ove godine samoinicijativno ili u kontaktu s Udrugom, obavili ovaj častan zadatak očuvanja spomena na poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje koji su se nekad hrabro borili i ginuli na novogradiškom i ostalim ratištima gdje se branila i obranila Hrvatska.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF