Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoGrad i okolica

Započeo Mjesec borbe protiv ovisnosti 15.11-15.12.2023.

U organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška 15. studenog 2023. je  u Gradskoj vijećnici upriličeno   otvorenje Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Nositelji obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti 15.11.-15.12.2023. na području grada Nove Gradiške su Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška, u suradnji s Domom kulture Nova Gradiška, OŠ  „Mato Lovrak“ , OŠ Ljudevita Gaja, Elektrotehničkom i ekonomskom školom, Gimnazijom, Industrijsko-obrtničkom školom, Policijskom postajom Nova Gradiška, Gradskim društvom Crvenog križa i Udrugom „Pozitiva“.

Program obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti na području grada Nove Gradiške s 35 aktivnosti predstavila je mr. spec. Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška. Preventivne programske aktivnosti usklađene su s definiranim prioritetima Nacionalne strategije djelovanja na području ovisnosti i odgovor su  na modalitete i trendove pojavnosti sredstava ovisnosti i ovisničkog ponašanja.

Nakon otvorenja Mjeseca borbe protiv ovisnosti uslijedio je stručni skup „Prevencija vršnjačkog nasilja u funkciji prevencije ovisnosti i skrbi o mentalnom zdravlju djece i mladih“, kojim je obilježen nadolazeći Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom. Nakon uvodne riječi Marka Ćosića, mag. cin., predsjednika Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Nova Gradiška, voditelji školskih preventivnih programa prezentirali su preventivne programe koji se, s ciljem prevencije svih vrsta nasilja i zaštite mentalnog zdravlja djece i mladih,  provode u novogradiškim osnovnim i srednjim školama.

Antun Brađašević

Preuzmi PDF