Domoljubni radio

Portal domoljubnog radija

AktualnoNekategorizirano

Danas 101 oboljela osoba od COVID-19

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST STOŽERA CZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

(06.11.2020.)

101 NOVA POZITIVNA OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

1 OSOBA PREMINULA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (43), općina Donji Andrijevci (9), grad Nova Gradiška (8), općina Sikirevci (6), općine Garčin i Sibinj (po 5), općine Bukovlje i Vrpolje (po 4), općine Brodski Stupnik, Cernik, Klakar, Oriovac i Podcrkavlje (po 3), općine Davor, Dragalić, Nova Kapela i Rešetari (po 2), općine Gornji Bogićevci, Gundinci i Oprisavci (po 1) te 4 pozitivne osobe s prebivalištem u drugim županijama. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije premašio je dvije tisuće te tako sada iznosi 2.021, dok je broj aktivnih slučajeva 706.

U novogradiškoj bolnici preminula je jedna muška osoba (1946. godište). Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 17.

Hospitalizirano je ukupno 59 osoba (11 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 42 osobe, a u novogradiškoj bolnici 17 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.666 osoba (335 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

NAČELNIK

STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Stjepan Bošnjaković, dipl. ing.

Preuzmi PDF